Udvikling af webløsninger
Der er mange, der kan – eller rettere: Der er mange, der SIGER, de kan. Men når det virkelig gælder om at udvikle hjemmesider og webløsninger, der får alt til at gå op i en højere enhed, snævres feltet af dem, der kan det pjat, noget ind. Det er jo nemt at nedsætte sig som “udvikler”, og der er ingen eksamen udover virkelighedens prøve, der skal bestås.
De gamle i branchen kan det, de unge mangler. Tag for eksempel en mand som Kim Tetzlaff, der har programmeret nærmest før internettet blev offentligt. Han er en rigtig udvikler, der ikke er begrænset af én eller nogle få platforme, og han har gjort en meget klog beslutning for år tilbage: Han har fokuseret ikke kun på webudvikling men også på hastighedsoptimering.
I dybden artikler om vanskelige emner
Kim skriver af og til artikler, der må betegnes som målrettede mennesker med en vis teknisk indsigt. Dem publicerer han på sin blog – og et godt eksempel på en sådan artikel er hans seneste om Googles værktøj til at måle hastighed på hjemmesider: http://kim-tetzlaff.dk/google-pagespeed-insights-del-1.html
Ofte er det jo virkeligt nørdede mennesker, der sidder og arbejder med at udvikle for Google, og det foregår på engelsk. Oversættelserne er ofte af lav kvalitet, og derfor er det virkelig skønt at der udgives artikler som den føromtalte på dansk, der kan opklare nogle af de besynderligheder, som især danskere oplever i Googles egne forklaringer.
Én ting er at være meget velfunderet teknisk – en anden ting er at dele ud af denne viden. Sidstnævnte er Kim god til, og det er der virkeligt mange i den danske udviklerverden, der har stor glæde af. Desværre er der også mange, der forsømmer at sætte sig ind i disse vigtige elementer som hastighedsoptimering ,SEO og ikke mindst brugervenlighed. Ofte går det hele op i flotte og fancy funktioner, og det er bare ikke vejen frem!